Cantare Barbare treedt op

Op donderdag 26 juni 2014 zal er om 20.30 uur in de oude dorpskerk in Bunnik een mooi concert van Cantare Barbare te horen zijn.

Het repertoire bestaat uit renaissance en vroeg barok waarbij allerlei stemmingen de revue passeren: zwaarmoedig, vrolijk, liefdevol en verlangend. En daarnaast gaat het ook over drank en roddel.....

Prachtige polyfone stukken worden ten gehore gebracht, zoals 'Scaldava il sol' van Luca Marenzio en 'Il bianco e dolce cigno' van Jacques Arcadelt (beiden uit de 16e eeuw). Daarnaast komen ook eenvoudige maar aanstekelijke stukken aan de orde, zoals 'Je ne l’ose dire' van Pierre Certon en het lyrische 'Para verme conventura' van de Spaanse componist Juan del Encina. Dit laatste stuk wordt instrumentaal ondersteund door een cello en een basblokfluit.

Het Portugese 'Prece ao vento' en een aantal Engelse stukken complementeren het programma.

Het koor wordt bijgestaan door twee jonge cellisten uit het Nederlands Jeugd Strijkorkest, Georg Jaspers en Christiaan de Wolf. Zij zullen begeleiden, maar ook zelf muziek ten gehore brengen.

Het concert zal ongeveer 1 uur duren en de toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage na afloop is welkom.

groepsfoto juni2013

Cantare Barbare zingt - met veel plezier – wereldmuziek en oude muziek.

Het koor, dat op donderdagavond repeteert in de Barbaraschool in Bunnik, heeft nog plaats voor enthousiaste zangers en zangeressen!